Льонокомбінат встановлює нове обладнання від європейських виробників

Льонокомбінат встановлює нове обладнання від європейських виробників

Рівненський льонокомбінат продовжує нарощувати виробничі потужності.

Промисловий гігант знову закупив нове обладнання. Його вже розвантажили і розпочали монтувати. Вже незабаром підприємство зможе виготовляти ще більше тканини, її якість знову підвищиться, а також на виробництві додасться робочих місць. Зокрема, один із цехів підприємства поповнився новою машиною для фарбування трикотажного полотна. 

Ця високотехнологічна обновка німецького виробництва обійшлася у майже 150 тисяч євро.

– Це нова лінія італійської компанії Lafer – одного з лідерів на світовому ринку обладнання для текстилю. Наразі ми встановлюємо найостаннішу модель, котра допоможе збільшити обсяги випуску тканини утричі, – пояснює оператор сушильно-ширильного обладнання Рівненського льонокомбінату Олексій Воловодик. – Ця машина, окрім іншого, створює також блиск і гриф тканини. На ній позмінно працюватиме 3-4 людей, а це означає додаткові робочі місця.

– Нова машина виробництва компанії «Thies» (Німеччина) фарбуватиме всі види полотна, як ми виготовляємо на Льонокомбінаті, – розповідає оператор фарбувального обладнання підприємства Леонід Остапчук.

– Це обладнання дозволить фарбувати на 1200 кг тканини на добу більше. А це доволі істотне зростання обсягів виробництва. Завдяки постійному впровадженню найсучасніших технологій ми зберігаємо гарні темпи зростання. А наша тканина стає дедалі кращої якості.

Тим часом, у сусідньому цеху також триває монтаж обладнання. Тут готують до запуску новеньку сушильно-ширильну лінію. Також на Рівненському льонокомбінаті продовжують активну підготовку до запуску джинсової лінійки продукції. Її планують присвятити автору ідеї – Дмитрові Червонюку. Наразі підготовчі роботи на завершальному етапі, тож незабаром на підприємстві розпочнуть монтаж відповідного обладнання.

Інші новини

Блок з заголовками інших новин